Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen

Russisch

Al onze taalcursussen zijn klassikaal en worden gegeven door enthousiaste docenten. Want leren dat doe je samen! In de lessen is er veel gelegenheid om de taal gelijk te oefenen met de docent en met de medecursisten.

Volledige cursus
Een volledige cursus heeft 22 lessen (deel 1+2). Je hebt ook de mogelijkheid om in twee gedeelten in te schrijven. Bevalt deel 1 (11 lessen) van de cursus? Schrijf dan in december in voor deel 2 (11 lessen) van de cursus. 
De vakantie- en opfriscursussen verschillen in aantal lessen. In de cursussen is er aandacht voor het lezen, schrijven, luisteren en spreken. Uitzondering hierop zijn de conversatiecursussen.
De gemiddelde lesgroep heeft 10 tot 15 cursisten, maximaal kunnen er 20 deelnemers in een groep.

Europees Referentiekader (ERK) voor niveaus
Achter de cursus staat aangegeven hoe het niveau zich verhoudt tot de Europese inschaling van de taalniveaus. Die indeling loopt van A0 t/m C2 (voor meer informatie zie http://www.erk.nl/leerling/watiserk/).

Russisch ERK A2/B1 (deel 2)
Russisch ERK A2/B1 (deel 2)
Cursuscode: V-RUS012

In de cursus Russisch niveau 7 ga je jezelf verdiepen in de verschillende aspecten van de Russische taal, zoals geleerde en nieuwe grammatica toe te passen bij het spreken en vertalen van diverse teksten van literaire, krantenartikelen tot brieven en actuele informatie op het internet. Je oefent de Russische taal ook door middel van teksten, dialogen, advertenties, etc. te beluisteren. Je leert hoe je eerder verworven kennis, woordenschat en grammatica kunt uitbreiden om zo in meer detail te kunnen communiceren. Je oefent met de basisregels van de grammatica, dit door toepassing in concrete opdrachten. 

Je motivatie en je inzet zijn nog steeds belangrijk om je doel te kunnen bereiken. Ondertussen, blijft plezier een drijfveer tijdens de lessen.

De nadruk bij deze cursus ligt op de afwisseling van verschillende aspecten, zoals het lezen, begrijpen, vertalen en bespreken van teksten, doornemen van diverse grammaticale oefeningen en opdrachten die voor de uitdaging en de “A-ha” momenten zorgen. Herhaling en het stilstaan waar dit nodig is helpen om de nieuwe inzichten te creëren en verder gaan.

Er worden ook discussies gehouden op basis van aangeboden thema’s. We wisselen mondelinge en schriftelijke opdrachten af, werken aan de uitbreiding van woordkennis en verder praten we ook over land, cultuur, volk, tradities en eigen ervaringen.

Opmerking:
Een volledige cursus heeft 22 lessen (deel 1+2). Dit is deel 2 en bestaat uit de laatste 11 lessen. Instromen in deze cursus is alleen mogelijk wanneer je het niveau hebt waar de cursus zich op dat moment bevindt OF de eerste 11 lessen van deze cursus hebt gevolgd.  

Meer informatie
Maandag 18 januari 2021
11 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 174,00
Mw. L. (Ljuba) Suhodolskaja
Boek: Russisch niveau 7 (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:15
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Russisch ERK A1½ (deel 2)
Russisch ERK A1½ (deel 2)
Cursuscode: V-RUS009

Spreek jij al een behoorlijk woordje Russisch, begrijp je steeds meer en wil je jezelf graag verder ontwikkelen? Dan is het nu tijd voor de volgende stap! Deze cursus is een vervolg op de cursus Russisch 2.

In de cursus Russisch niveau 3 als vervolg op de in niveau 1 en 2 opgedane basiskennis van de Russische grammatica ga je zich op meer ‘gevorderde’ grammaticale elementen richten. Je gaat steeds verder verdiepen in het gebruik van werkwoorden, vervoeging van zelfstandige en bijvoeglijke woorden, spellingsregels. Je leert telkens meer over de Russische cultuur en komt tot ontdekking dat het Russisch het leven, tradities, ervaring en de geestelijke kracht van het volk weerspiegelt. Het is een rijke taal – een taal  van klanken, kleuren en beelden. Je motivatie en je inzet zijn nog steeds belangrijk om je doel te kunnen bereiken. Ondertussen, blijft plezier een drijfveer tijdens de lessen.

In de cursus Russisch niveau 3 werk je verder aan de uitbreiding van de woordenschat en leesvaardigheid. Er wordt ook meer aandacht besteed aan het praktische gebruik van de taal, zoals spreek- en schrijfvaardigheid. Je leert om je in het Russisch uit te drukken in alledaagse situaties, zoals je woonplaats en je eigen huis beschrijven, telefoongesprek voeren, afspraak maken met de tijdaanduiding, praten over je hobby, etc. De nadruk ligt op mondelinge communicatie.

Aan het einde van deze cursus ben je in staat om uitgebreider in het Russisch te converseren, o.a. eenvoudige, korte gesprekken voeren over persoonlijke onderwerpen. Je kunt de hoofdlijnen uit eenvoudige teksten begrijpen en wat moeilijkere Russische verhalen, gedichten, etc. te lezen en te kunnen vertalen. Je kunt ook op eenvoudige wijze een persoonlijke mening formuleren. Je leert steeds verder de taal zodanig spreken, verstaan, lezen en schrijven dat je je in veelvoorkomende situaties goed kunt redden. Naast het hoofdboek worden ook verschillende stencils uit in Rusland uitgegeven leerboeken gebruikt.

Deze cursus is bedoeld voor degenen die al eerder cursussen Russisch hebben gevolgd of op andere wijze dit niveau hebben bereikt.  Wij gaan door met het boek Ruslan Russisch 1 (les 9) en vervolgens met boek Ruslan Russisch 2 (dit boek te bestellen na de afsluiting van Ruslan 1) .

Opmerking:
Een volledige cursus heeft 22 lessen (deel 1+2). Dit is deel 2 en bestaat uit de laatste 11 lessen. Instromen in deze cursus is alleen mogelijk wanneer je het niveau hebt waar de cursus zich op dat moment bevindt OF de eerste 11 lessen van deze cursus hebt gevolgd. 

Meer informatie
Maandag 18 januari 2021
11 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 174,00
Mw. L. (Ljuba) Suhodolskaja
Boek: Russisch niveau 3 (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 21:45
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Russisch ERK A1 (deel 2)- ONLINE-
Russisch ERK A1 (deel 2)- ONLINE-
Cursuscode: V-RUS006

Heb jij al een basiskennis van het Russisch en kun je de eenvoudige Russische woorden en zinnen begrijpen en een simpel gesprek volgen? Dan is het nu tijd voor de volgende stap!

Deze cursus is een vervolg op de cursus Russisch 1. In de cursus Russisch niveau 2 ontwikkel je jouw taalkennis en raak je vertrouwd met de Russische cultuur. Je motivatie en je inzet zijn nog steeds belangrijk om je doel te kunnen bereiken. Ondertussen, blijft plezier een drijfveer tijdens de lessen.

Je werkt verder aan de uitbreiding van de woordenschat en leesvaardigheid. Er wordt ook meer aandacht besteed aan het praktische gebruik van de taal, zoals spreek- en schrijfvaardigheid. Je leert om je in het Russisch uit te drukken in alledaagse situaties, zoals thuis, bij het ontvangen van gasten of het verblijf in een Russisch hotel, het maken van afspraken of bij restaurantbezoek. Tevens zal, waar van toepassing, enige aandacht worden besteed aan de Russische cultuur, literatuur en gewoontes. We behandelen de nodige grammatica die gebruikt wordt ter ondersteuning van de taalverwerving. De nadruk ligt op mondelinge communicatie.

Aan het einde van deze cursus ben je in staat om uitgebreider in het Russisch te converseren, o.a. eenvoudige, korte gesprekken voeren over persoonlijke onderwerpen. Je kunt in grote lijnen alledaagse gesprekken over vertrouwde onderwerpen volgen en wat moeilijke Russische verhalen, gedichten, etc. te lezen en te kunnen vertalen. Je leert de taal zodanig spreken, verstaan, lezen en schrijven dat je je in veelvoorkomende situaties goed kunt redden. Naast het hoofdboek worden ook verschillende stencils uit in Rusland uitgegeven leerboeken gebruikt.

Deze cursus is bedoeld voor degenen die al eerder cursussen Russisch hebben gevolgd of op andere wijze dit niveau hebben bereikt. Wij gaan door met het boek  Ruslan Russisch 1.

Opmerking:
Een volledige cursus heeft 22 lessen (deel 1+2). Dit is deel 2 en bestaat uit de laatste 11 lessen. Instromen in deze cursus is alleen mogelijk wanneer je het niveau hebt waar de cursus zich op dat moment bevindt OF de eerste 11 lessen van deze cursus hebt gevolgd.

Meer informatie
Dinsdag 19 januari 2021
11 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 174,00
Mw. L. (Ljuba) Suhodolskaja
Boek: Russisch niveau 2 (klik hier voor meer informatie)
20:00 - 21:15
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Russisch voor beginners ERK A0 (deel 2)

In de cursus Russisch niveau 1 bouw je aan een stevige basis van jouw kennis van de Russische taal. Je motivatie en je inzet zijn belangrijk om je doel te kunnen bereiken. Je leert beter en functioneel als je plezier bij het leren gaat ervaren. Binnen de groep mag je jezelf zijn, net als andere cursisten. In een ongedwongen en prettig sfeer tijdens de lessen ga je de lesstof doorleven en eigen maken.

Je begint met het leren van het Cyrillische alfabet en het verkennen van de uitspraak van de bijbehorende klanken. Zodra je de letters kent, kun je lezen. Er wordt aandacht besteed aan het oefenen van de complexe klanken, zodat je je uitspraak kunt verbeteren en in de communicatieve deel kunt gaan benutten. 
We behandelen de beginselen van de grammatica die gebruikt wordt ter ondersteuning van de taalverwerving. Je leert het taalgebruik dat je nodig hebt voor de meest voorkomende alledaagse situaties (jezelf voorstellen, iemand begroeten, over jezelf en je familie kunnen vertellen, de weg vragen, etc.). Je leert op eenvoudige wijze te communiceren over alledaagse onderwerpen: wonen en werken, eten en drinken, hobby’s. Je maakt ook kennis met bepaalde culturele aspecten van Rusland.

Verschillende thema’s worden in de vorm van dialogen en rolspel binnen de groep beoefend. Aan het einde van deze cursus ben je in staat om een beetje in het Russisch te converseren en om eenvoudige Russische verhalen te lezen. Je leert de taal zodanig spreken, verstaan, lezen en schrijven dat je je in veelvoorkomende situaties goed kunt redden. Je beschikt daarmee over brede basiskennis van het Russisch. Al deze thema’s worden in hun relatie tot het heden behandeld.Naast het hoofdboek worden ook verschillende stencils uit in Rusland uitgegeven leerboeken gebruikt.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die Russisch vanaf het begin wil leren of degenen die vroeger wel iets aan het Russisch hebben gedaan maar opnieuw willen beginnen. 

Opmerking:
Een volledige cursus heeft 22 lessen (deel 1+2). Dit is deel 2 en bestaat uit de laatste 11 lessen. Instromen in deze cursus is alleen mogelijk wanneer je het niveau hebt waar de cursus zich op dat moment bevindt OF de eerste 11 lessen van deze cursus hebt gevolgd.

Meer informatie
Donderdag 21 januari 2021
11 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 167,00
Mw. L. (Ljuba) Suhodolskaja
Boek: Russisch voor beginners (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:15
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl