Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: V-RUS009

Russisch ERK A1½ (deel 2)

Russisch ERK A1½ (deel 2)
Cursuscode: V-RUS009

Spreek jij al een behoorlijk woordje Russisch, begrijp je steeds meer en wil je jezelf graag verder ontwikkelen? Dan is het nu tijd voor de volgende stap! Deze cursus is een vervolg op de cursus Russisch 2.

In de cursus Russisch niveau 3 als vervolg op de in niveau 1 en 2 opgedane basiskennis van de Russische grammatica ga je zich op meer ‘gevorderde’ grammaticale elementen richten. Je gaat steeds verder verdiepen in het gebruik van werkwoorden, vervoeging van zelfstandige en bijvoeglijke woorden, spellingsregels. Je leert telkens meer over de Russische cultuur en komt tot ontdekking dat het Russisch het leven, tradities, ervaring en de geestelijke kracht van het volk weerspiegelt. Het is een rijke taal – een taal  van klanken, kleuren en beelden. Je motivatie en je inzet zijn nog steeds belangrijk om je doel te kunnen bereiken. Ondertussen, blijft plezier een drijfveer tijdens de lessen.

In de cursus Russisch niveau 3 werk je verder aan de uitbreiding van de woordenschat en leesvaardigheid. Er wordt ook meer aandacht besteed aan het praktische gebruik van de taal, zoals spreek- en schrijfvaardigheid. Je leert om je in het Russisch uit te drukken in alledaagse situaties, zoals je woonplaats en je eigen huis beschrijven, telefoongesprek voeren, afspraak maken met de tijdaanduiding, praten over je hobby, etc. De nadruk ligt op mondelinge communicatie.

Aan het einde van deze cursus ben je in staat om uitgebreider in het Russisch te converseren, o.a. eenvoudige, korte gesprekken voeren over persoonlijke onderwerpen. Je kunt de hoofdlijnen uit eenvoudige teksten begrijpen en wat moeilijkere Russische verhalen, gedichten, etc. te lezen en te kunnen vertalen. Je kunt ook op eenvoudige wijze een persoonlijke mening formuleren. Je leert steeds verder de taal zodanig spreken, verstaan, lezen en schrijven dat je je in veelvoorkomende situaties goed kunt redden. Naast het hoofdboek worden ook verschillende stencils uit in Rusland uitgegeven leerboeken gebruikt.

Deze cursus is bedoeld voor degenen die al eerder cursussen Russisch hebben gevolgd of op andere wijze dit niveau hebben bereikt.  Wij gaan door met het boek Ruslan Russisch 1 (les 9) en vervolgens met boek Ruslan Russisch 2 (dit boek te bestellen na de afsluiting van Ruslan 1) .

Opmerking:
Een volledige cursus heeft 22 lessen (deel 1+2). Dit is deel 2 en bestaat uit de laatste 11 lessen. Instromen in deze cursus is alleen mogelijk wanneer je het niveau hebt waar de cursus zich op dat moment bevindt OF de eerste 11 lessen van deze cursus hebt gevolgd. 

Maandag 18 januari 2021
11 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 174,00
Mw. L. (Ljuba) Suhodolskaja
Boek: Russisch niveau 3 (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 21:45
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
L. (Ljuba) Suhodolskaja
L. (Ljuba) Suhodolskaja
Ik ben Ljuba Suhodolskaja. Ik kom oorspronkelijk uit Rusland, uit een stadje Uglich aan de Wolga. In Jaroslav ben ik afgestudeerd als docente van vreemde talen. Met veel plezier heb ik Engelse en Duitse les gegeven op het Pedagogisch College in Uglich. Naast mijn werk als docente heb ik ook bij een Tv-studio gewerkt waar ik TV programma’s heb vertaald en ingesproken. Sinds 1993 woon ik in Nederland. Een aantal jaren verzorg ik de lessen Russisch op het Gymnasium Bernrode en de Volksuniversiteit in Den Bosch. De band die je als taaldocent opbouwt met je leerlingen en cursisten heeft mij altijd geïnspireerd en daarom hoop ik jou bij mijn lessen te mogen verwelkomen.
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl