Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: V-RUS006

Russisch ERK A1 (deel 2)- ONLINE-

Russisch ERK A1 (deel 2)- ONLINE-
Cursuscode: V-RUS006

Heb jij al een basiskennis van het Russisch en kun je de eenvoudige Russische woorden en zinnen begrijpen en een simpel gesprek volgen? Dan is het nu tijd voor de volgende stap!

Deze cursus is een vervolg op de cursus Russisch 1. In de cursus Russisch niveau 2 ontwikkel je jouw taalkennis en raak je vertrouwd met de Russische cultuur. Je motivatie en je inzet zijn nog steeds belangrijk om je doel te kunnen bereiken. Ondertussen, blijft plezier een drijfveer tijdens de lessen.

Je werkt verder aan de uitbreiding van de woordenschat en leesvaardigheid. Er wordt ook meer aandacht besteed aan het praktische gebruik van de taal, zoals spreek- en schrijfvaardigheid. Je leert om je in het Russisch uit te drukken in alledaagse situaties, zoals thuis, bij het ontvangen van gasten of het verblijf in een Russisch hotel, het maken van afspraken of bij restaurantbezoek. Tevens zal, waar van toepassing, enige aandacht worden besteed aan de Russische cultuur, literatuur en gewoontes. We behandelen de nodige grammatica die gebruikt wordt ter ondersteuning van de taalverwerving. De nadruk ligt op mondelinge communicatie.

Aan het einde van deze cursus ben je in staat om uitgebreider in het Russisch te converseren, o.a. eenvoudige, korte gesprekken voeren over persoonlijke onderwerpen. Je kunt in grote lijnen alledaagse gesprekken over vertrouwde onderwerpen volgen en wat moeilijke Russische verhalen, gedichten, etc. te lezen en te kunnen vertalen. Je leert de taal zodanig spreken, verstaan, lezen en schrijven dat je je in veelvoorkomende situaties goed kunt redden. Naast het hoofdboek worden ook verschillende stencils uit in Rusland uitgegeven leerboeken gebruikt.

Deze cursus is bedoeld voor degenen die al eerder cursussen Russisch hebben gevolgd of op andere wijze dit niveau hebben bereikt. Wij gaan door met het boek  Ruslan Russisch 1.

Opmerking:
Een volledige cursus heeft 22 lessen (deel 1+2). Dit is deel 2 en bestaat uit de laatste 11 lessen. Instromen in deze cursus is alleen mogelijk wanneer je het niveau hebt waar de cursus zich op dat moment bevindt OF de eerste 11 lessen van deze cursus hebt gevolgd.  

Dinsdag 19 januari 2021
11 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 174,00
Mw. L. (Ljuba) Suhodolskaja
Boek: Russisch niveau 2 (klik hier voor meer informatie)
20:00 - 21:15
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
L. (Ljuba) Suhodolskaja
L. (Ljuba) Suhodolskaja
Ik ben Ljuba Suhodolskaja. Ik kom oorspronkelijk uit Rusland, uit een stadje Uglich aan de Wolga. In Jaroslav ben ik afgestudeerd als docente van vreemde talen. Met veel plezier heb ik Engelse en Duitse les gegeven op het Pedagogisch College in Uglich. Naast mijn werk als docente heb ik ook bij een Tv-studio gewerkt waar ik TV programma’s heb vertaald en ingesproken. Sinds 1993 woon ik in Nederland. Een aantal jaren verzorg ik de lessen Russisch op het Gymnasium Bernrode en de Volksuniversiteit in Den Bosch. De band die je als taaldocent opbouwt met je leerlingen en cursisten heeft mij altijd geïnspireerd en daarom hoop ik jou bij mijn lessen te mogen verwelkomen.
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl