Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: V-RUS003

Russisch voor beginners ERK A0 (deel 2)

Russisch voor beginners ERK A0 (deel 2)
Cursuscode: V-RUS003

In de cursus Russisch niveau 1 bouw je aan een stevige basis van jouw kennis van de Russische taal. Je motivatie en je inzet zijn belangrijk om je doel te kunnen bereiken. Je leert beter en functioneel als je plezier bij het leren gaat ervaren. Binnen de groep mag je jezelf zijn, net als andere cursisten. In een ongedwongen en prettig sfeer tijdens de lessen ga je de lesstof doorleven en eigen maken.

Je begint met het leren van het Cyrillische alfabet en het verkennen van de uitspraak van de bijbehorende klanken. Zodra je de letters kent, kun je lezen. Er wordt aandacht besteed aan het oefenen van de complexe klanken, zodat je je uitspraak kunt verbeteren en in de communicatieve deel kunt gaan benutten. 
We behandelen de beginselen van de grammatica die gebruikt wordt ter ondersteuning van de taalverwerving. Je leert het taalgebruik dat je nodig hebt voor de meest voorkomende alledaagse situaties (jezelf voorstellen, iemand begroeten, over jezelf en je familie kunnen vertellen, de weg vragen, etc.). Je leert op eenvoudige wijze te communiceren over alledaagse onderwerpen: wonen en werken, eten en drinken, hobby’s. Je maakt ook kennis met bepaalde culturele aspecten van Rusland.

Verschillende thema’s worden in de vorm van dialogen en rolspel binnen de groep beoefend. Aan het einde van deze cursus ben je in staat om een beetje in het Russisch te converseren en om eenvoudige Russische verhalen te lezen. Je leert de taal zodanig spreken, verstaan, lezen en schrijven dat je je in veelvoorkomende situaties goed kunt redden. Je beschikt daarmee over brede basiskennis van het Russisch. Al deze thema’s worden in hun relatie tot het heden behandeld.Naast het hoofdboek worden ook verschillende stencils uit in Rusland uitgegeven leerboeken gebruikt.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die Russisch vanaf het begin wil leren of degenen die vroeger wel iets aan het Russisch hebben gedaan maar opnieuw willen beginnen. 

Opmerking:
Een volledige cursus heeft 22 lessen (deel 1+2). Dit is deel 2 en bestaat uit de laatste 11 lessen. Instromen in deze cursus is alleen mogelijk wanneer je het niveau hebt waar de cursus zich op dat moment bevindt OF de eerste 11 lessen van deze cursus hebt gevolgd.

Donderdag 21 januari 2021
11 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 167,00
Mw. L. (Ljuba) Suhodolskaja
Boek: Russisch voor beginners (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:15
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
L. (Ljuba) Suhodolskaja
L. (Ljuba) Suhodolskaja
Ik ben Ljuba Suhodolskaja. Ik kom oorspronkelijk uit Rusland, uit een stadje Uglich aan de Wolga. In Jaroslav ben ik afgestudeerd als docente van vreemde talen. Met veel plezier heb ik Engelse en Duitse les gegeven op het Pedagogisch College in Uglich. Naast mijn werk als docente heb ik ook bij een Tv-studio gewerkt waar ik TV programma’s heb vertaald en ingesproken. Sinds 1993 woon ik in Nederland. Een aantal jaren verzorg ik de lessen Russisch op het Gymnasium Bernrode en de Volksuniversiteit in Den Bosch. De band die je als taaldocent opbouwt met je leerlingen en cursisten heeft mij altijd geïnspireerd en daarom hoop ik jou bij mijn lessen te mogen verwelkomen.
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl